Білорусь переробляє 100% сироватки

Олексій Богданов, заступник міністра сільського господарства і продовольства Республіки Білорусь повідомив, що, згідно з оперативними даними за сім місяців з початку 2021 року, в країні переробляється 100% сироватки.

Відповідаючи на запитання в ході презентації топ рейтингу молочних підприємств, він зазначив, що це найвищий показник у світі.  Навіть в ЄС рівень переробки сироватки становить 80-90%.

Олексій Богданов повідомив, що в Білорусі «ні грама сироватки не виливається в каналізацію і не списується за актами.  98,6% йде на повну переробку – в сушку.  І 1,5%, це більше 20 тис тонн за перше півріччя, використовується для випоювання телят і відправляється в енергетичні та газові установки.  У Росії, на мою, переробляється 40% або 60% сироватки.

Інгредієнти – нова для нас тема, цікава.  Ми її обговорюємо, дивимося як можна втілювати в життя.  Будуть потрібні додаткові інвестиції в обладнання.

Три місяці тому ми урочисто відкрили в Гродненській області приватну компанію, яка провела модернізацію і повністю всю кислу сироватку, яка тільки є в республіці, забирає до себе на переробку.  На новому заводі почали випускати нову продукцію – м’які сири, зокрема сир Рікотта, який виробляється з сироватки».

produkt.by

Останні новини: