Представники м’ясної та молочної галузей звернулись до Президента України

Представники м’ясної та молочної галузей України опублікували відкрите звернення до Президента України Володимира Зеленського.

Вони просять не відтерміновувати, а в найближчий час підписати прийнятий більшістю парламентарів законопроект № 5425-Д, щоб запобігти фінансовим збиткам.

1 липня 2021 року Верховна Рада України конституційною більшістю прийняла Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України … ». Відповідний законопроект № 5425-Д підтримали усі депутатські фракції.

Цей законопроект виправляє помилки, що були створені внаслідок прийняття Закону № 1115-ІХ, що почав діяти 1 березня 2021 року. Адже через те, що зниження ставки ПДВ застосовувалось лише для частини ланцюга – м’ясопереробні підприємства, що працюють легально та сумлінно сплачують податки, опинились в дискримінаційних умовах та зазнали збитків.

Крім того, відбулось підвищення цін на м’ясо-молочні продукти, що негативно позначилось як на рівні продовольчого споживання населення, так і показниках рівня інфляції у першому півріччі 2020 року.

Положеннями нового законопроекту № 5425-Д  передбачено, що він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та застосовується до податкових періодів, починаючи з першого числа місяця, наступного за місяцем опублікування.

Аби не допустити ще більших економічних втрат м’ясо-молочної галузі в серпні, Асоціація «М’ясної галузі» та Спілка молочних підприємств України звернулися до Президента Володимира Зеленського.

Повний текст звернення тут.

Останні новини: