SADAFCO купує польську компанію Mlekoma

Прагнучи розширити свою базу постачальників сухого молока, Saudia Dairy and Foodstuff Company придбала польського виробника молочної продукції Mlekoma через свою дочірню компанію SADAFCO Poland.

Угода про придбання надає саудівської компанії первинну частку в розмірі 76 відсотків в Mlekoma Sp z.o.o і її підрозділі Foodexo sp.  Z o.o (Mlekoma Group), угода вартістю 120 мільйонів саудівських ріалів (32 мільйони доларів).

У Польщі група Mlekoma має два заводи, що спеціалізуються на виробництві сухих, згущених і рідких продуктів, а також цільного молока, вершків, маслянки і молочно-рослинних порошків.  Крім того, бізнес групи включає експорт в Європу, Африку, Близький і Далекий Схід.

В результаті придбання фінансові результати обох сторін за наступний квартал будуть консолідовані в рамках SADAFCO, як недавно оголосила Саудівська фондова біржа (Tadawul).  Умови угоди передбачають, що існуюче правління Mlekoma продовжить виконувати свої управлінські функції під управлінням нового керівництва.

Вут Маттіс, генеральний директор SADAFCO, сказав: «Цей крок є результатом рішучого прагнення компанії SADAFCO залишатися прибутковою, незважаючи на численні проблеми, з якими ми стикаємося на висококонкурентному внутрішньому ринку.  Наше придбання дає можливість купувати сухе молоко на власному підприємстві, що забезпечує надійність поставок і гнучкість на світовому ринку.

«Ми розглядаємо це придбання як можливість забезпечення того, щоб продукція під маркою Саудівської Аравії залишалася в центрі уваги споживачів і продовжувала робити внесок в загальне зростання економіки Саудівської Аравії в довгостроковій перспективі».

ІНФАГРО за матеріалом arabnews.com

Останні новини: