Всесвітній банк прогнозує зростання світової економіки в 2021 році на рівні 4%

Світова економіка може вирости на 4% в 2021 році за умови, що впровадження вакцин від COVID-19, що почалося, триватиме в широких масштабах протягом всього року, говориться в січневій доповіді Світового банку «Перспективи світової економіки».

Однак, цілком ймовірно, відновлення економіки буде млявим за відсутності більш рішучих дій політиків з приборкання пандемії коронавірусу і реалізації реформ, які сприяють зростанню інвестицій, зазначають у СБ.

«Хоча світова економіка знову зростає після падіння на 4,3% в 2020 році, пандемія призвела до маси жертв і хворих, увергнула мільйони людей в бідність, і попереду у нас, можливо, тривалий період низької економічної активності і низьких доходів, – йдеться в доповіді СБ. –

Пріоритетні завдання політиків на найближчий час – обмеження поширення COVID-19, забезпечення оперативного і широкомасштабного впровадження вакцин. Щоб підтримати відновлення економіки, владі також необхідно створити умови для здійснення циклу інвестиційної діяльності, спрямованої на забезпечення сталого зростання економіки, в меншій мірі залежного від державних запозичень».

Згідно з прогнозом СБ, ВВП США в 2021 році зросте на 3,5%, єврозони – на 3,6%, Японії – на 2,5%. У 2020 році американська економіка, за оцінками СБ, знизилася на 3,6%, економіка єврозони – на 7,4%, Японії – на 5,3%.

Китайська економіка, як очікується, зросте на 7,9% в поточному році після підвищення на 2% в 2020 році.

uaprom.info

Останні новини: