Україна обійшла країни пострадянського простору за рівнем розвиненості торговельної логістики

Україна, єдина з країн пострадянського простору, входить до списку країн із середнім рівнем розвиненості торговельної логістики за світовим Індексом еффективності логістики LPI.

За результатами останніх 2-х років, Україна посіла 66 місце з 160 країн, обійшовши Білорусь, Росію та Казахстан. Про це повідомляє agronews.ua.

Десять років тому, у 2010 році, Україна у світовому рейтингу за Індексом еффективності логістики LPI перебувала на 102 місці із 160 країн.

Індекс ефективності логістики (Logistics Performance Index, LPI) – індекс Всесвітнього банку, який розглядає легкість здійснення поставок товарів і стан торгової логістики на національному та міжнародному рівні.

Основними складовими LPI є оцінки ефективності роботи митних органів, стану інфраструктури, легкості організації міжнародних перевезень, якості логістики та логістичних компетенцій, а також можливості відстеження руху вантажів протягом усього ланцюжка поставок і своєчасності (дотримання термінів) їх доставки. Всесвітній банк визначає країни з кращою торговою логістикою кожні два роки, починаючи з 2012 року.

У 2014 наша країна піднялася на 61 місце, але війна на сході України відкинула країну на 80-е місце вже до 2016 року. За останні чотири роки Україна, не дивлячись на продовження воєнних дій, обійшла усі країни пострадянського простору та піднялася у рейтингу Індексу еффективності логістики LPI на 66 місце у 2019 році.

agronews.ua

Останні новини: