Канадський уряд підтримує молочний сектор

Спілка Dairy Farmers of Canada (DFC) задоволена основними елементами федерального пакету підтримки аграрного сектору. На її думку, він забезпечить допомогу молочним фермерам в умовах пандемії COVID-19.

Про це пише Dairy Global.

Зокрема, йдеться про збільшення можливостей запозичень для Канадської молочної комісії (CDC), а також додаткове фінансування для відновлення сільського господарства  в рамках програми державного резервування, яка включатиме відбір молочних корів.

«Ми ніколи не бачили такого коливання попиту на молоко, – сказав президент DFC П’єр Лампрон. – Незважаючи на всі зусилля, спрямовані на управління виробництвом відповідно до потреб споживачів, неоднорідний попит призвів до того, що молоко довелося утилізувати на фермі, а цього жоден фермер не хоче бачити».

Пакет підтримки включає в себе зобов’язання уряду працювати з опозиційними партіями задля збільшення можливостей зберігання молочних продуктів, поки ринок не відновиться.

DFC також підтримує програму закупівель надлишків продуктів харчування для передачі тим, хто їх потребує. «Ми виділили понад $10 млн на молочні продукти для продовольчих банків по всій країні, щоб підтримати незаможних канадців», – зазначив П’єр Лампрон.

agrotimes.ua

Останні новини: