Більше 800 молочних ферм було закрито у 2019 році у штаті Вісконсин

За даними Департаменту сільського господарства штату Вісконсин, минулого року у штаті закрито рекордні 10% молочних ферм. Це на 7,25% більше, ніж у 2018.

Станом на 1 січня у Вісконсині налічувалось загалом 7292 стад молочних корів, що на 818 менше, ніж на початок 2019 року. У 2018 році штат втратив 638 молочних ферм, а загалом майже 1500 було закрито лише за два роки.

У Каліфорнії найбільше фермерських господарств із розміром стада, що перевищує 5000 голів (35), тоді як у Вісконсині найвища концентрація ферм, де утримують менше 100 корів (4756).

Але, за даними молочних фермерів Вісконсина (DFA), місцеві молочні продукти все ще вносять більший внесок в економіку держави (45,6 млрд доларів), ніж цитрусові у Флориді (7,2 мільярда доларів) або картопля в Айдахо (2,7 мільярда доларів).

У 2017 році відділ фінансів молочної галузі університету Вісконсін-Медісон повідомляв, що виробництво молока підтримувало 154000 робочих місць у штаті та генерувало 1,26 млрд доларів державних та місцевих податків.

Чад Вінсент, генеральний директор DFA, сказав: “Економічний вплив сільського господарства в нашій державі не можна недооцінювати.  Виробництво молочної продукції допомагає підтримувати перспективу майбутнього Вісконсина зі створенням робочих місць та податковими надходженнями, які спрямовуються на кращі дороги, нові школи та інші державні послуги”.

Закриття такої кількості молочних ферм у Вісконсині вказує на постійне зниження кількості малих сімейних ферм на користь великих молочних ферм.  Протягом багатьох років американська молочна галузь боролася із занадто великим виробництвом молока та низькими цінами через низький споживчий попит.

Торгівля також була важливим фактором, оскільки Вісконсин експортував молочну продукцію на суму понад 451 млн доларів у 2017 році, більшу частину експорту складав сир.  Підтримка попиту на молочну продукцію, вироблену в штаті, за його межами, є новим фокусом розвитку майбутнього галузі.

У 2019 році у Вісконсині проводилася кампанія, що закликала дітей пити більше молока, а також лобіювалося розширення асортименту молока для збільшення його споживання з шкільними обідами.  Було прийнято Акт «Про незбиране молоко для здорових дітей», що стосується незбираного, нежирного та ароматизованого молока.

У той же час Асамблея штату Вісконсин заявила, що буде заохочувати “всі зусилля щодо збільшення споживання молока, включаючи ароматизоване незбиране,  молоддю Америки.  Законодавчий орган штату Вісконсин повинен зробити все від нього залежне для підтримки молочної галузі, яка є такою важливою для економіки та культури штату».

У минулому році штат підтримав галузь, профінансувавши програму «Центр» в Університеті Вісконсина.  Інвестиція у розмірі 8,8 млн. доларів допоможе найняти викладачів та дослідників, створити вдосконалену академію управління молочними продуктами, покращити науково-дослідні лабораторії та ферми та придбати обладнання.

Президент Університету Віcконсина (UW) Рей Крос сказав: “Центр інновацій молочних продуктів надаватиме велику допомогу молочній галузі Вісконсина.  Це ще один приклад того, як університет працює для задовольняє потреб Вісконсина».

ІНФАГРО за матеріалом dairyreporter.com

Останні новини: