США і Китай планують відстрочити введення імпортних мит

США і Китай планують домовитися і відкласти намічене на 15 грудня введення американських імпортних мит на товари з Китаю, повідомляє газета Wall Street Journal з посиланням на офіційних осіб з обох сторін.

На 15 грудня заплановано чергове підвищення імпортних мит США на товари з Китаю як черговий етап “торгової війни” між країнами, яка негативно впливає на глобальну економіку. Але аналітики не виключають скасування або перенесення введення цього заходу в разі будь-яких торгових домовленостей сторін.

За словами офіційних осіб, учасники торгових переговорів з боку США і Китаю “закладають основу” для відтермінування введення нових імпортних мит США на товари з Китаю.
Повідомляється, що вони продовжують обговорювати, як “умовити Пекін” почати здійснювати масові закупівлі сільськогосподарської продукції з США. США хочуть, щоб Китай прописав в тексті угоди необхідність квартального звіту про обіцяні закупівлі, і гарантував, що сума закупівель не впаде більше ніж на 10% в будь-якому з кварталів.

Китай і США вже більше року знаходяться в стані “торгової війни”. Країни неодноразово вводили і підвищували взаємні торгові мита. Торговельна суперечка між найбільшими світовими економіками негативно впливає на загальне економічне зростання.

Раніше Трамп визнав, що підписання двох законодавчих актів, які підтримують протестувальників у Гонконзі, не полегшить переговори, а потім заявив на прес-конференції в Лондоні в рамках саміту НАТО про те, що у нього немає дедлайну для укладення торгового договору з Китаєм. Тепер ринок оцінює ймовірність того, що заплановані до кінця року нові мита США на імпорт ряду китайських товарів, які могли бути скасовані через прогрес в переговорах, все-таки встигнуть набрати чинності.

dairynews.ru

 

Останні новини: