Глава Danone передбачив зниження споживання молочних продуктів на 20%

Споживання молочних продуктів в світі може скоротитися на 20%, а м’ясних – наполовину. Про це в інтерв’ю «РБК» розповів голова ради директорів французької компанії Danone Еммануель Фабер.

За його словами, це пов’язано з тим, що люди шукають альтернативу продуктам тваринного походження.
Скорочення споживання молочних продуктів буде корисне для здоров’я планети і людей, вважає Фабер. В першу чергу скорочення торкнеться молока і сирів, в меншій мірі – кисломолочних продуктів, так як вони необхідні через амінокислоти, які вони містять. За даними Росстату, в 2018 році житель Росії в середньому споживав 229 кг молочної продукції в рік, пише РБК.

У кожного покоління причини зниження вживання м’яса і молока різні, зазначив Фабер. За його словами, молоді більше стурбовані станом планети, а споживачі у віці 25-35 років думають не тільки про екологію, а й про власне здоров’я. Люди старшого віку перш за все стурбовані своїм здоров’ям. За словами топ-менеджера, сучасний раціон не сприяє здоров’ю людини, а техніки ведення сільського господарства негативно впливають на грунт і призводять до втрати біорізноманіття. «Є ризик, що вже через одне покоління земля перестане бути родючою і ми не зможемо її використовувати», – попередив Фабер.

Зараз споживання молочних продуктів в світі зростає приблизно на 3% в рік за рахунок ринків Індії, Африки і Китаю, розповів Фабер. Рослинні продукти приносять Danone близько 15% виручки, в майбутньому Danone планує потроїти їх продаж. В якості альтернативи молоку компанія планує почати виробництво рослинних напоїв.

Danone – один з найбільших виробників молока в світі. Компанія вже оголошувала про плани створити безмолочні йогурти, що може торкнутися флагманських брендів компанії – таких, як Activia і Actimel. Якщо споживач хотів би мати вибір між молочними і альтернативними видами продуктів, то компанія повинна йому такий вибір надати, говорить представник Danone.

dairynews.ru

Останні новини: