В Україні пропонують спростити проходження митних процедур до ЗВТ з ЄС для виробників харчових продуктів

Україні слід працювати над спрощенням проходження митних процедур для виробників харчової продукції в умовах зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Євросоюзом.

Про це зазначив заступник генерального директора Групи компаній «Укрлендфармінг» (Ukrlandfarming) Ігор Петрашко, йдеться у екслюзивному матеріалі Agropolit.

Він додав, що декларування має відбуватися в автоматичному режимі, декларації – прийматись до того, як машина проходить кордон, щоб максимально скоротити втрати часу на оформлення документів – до пів години чи години.

«І найважливіше: треба вирівняти умови доступу до фінансування. Ніхто не говорить про ставку в 2-3 відсотки в гривні, але на рівні інфляції – 8-8,5% з врахуванням маржі банків, фінансування має бути доступним. У нас же наразі за інфляції у 9,8%  у 2018 році облікова ставка становила 17%. В Німеччині, наприклад, за рівня інфляції 1,72% ключова відсоткова ставка Європейського центрального банку залишається на рівні 0 відсотків, тобто, фактично, є від’ємною» , — зазначив Петрашко.

Більше про перегляд умов зони вільної торгівлі з ЄС читайте у матеріалі за посиланням.

agropolit.com

Останні новини: