Білорусь: триває об’єднання молокозаводів

Рада міністрів Білорусі 21 травня підписала постанову № 314, якою затвердила комплекс заходів по реалізації директиви президента № 6 «Про розвиток села і підвищення ефективності аграрної галузі».

Одним із заходів, передбачених документом, є подальше укрупнення молокопереробних підприємств в найближчі два роки.

Частина злиттів вже відбувається. Раніше стало відомо про приєднання Березовського сироробного і Оршанського молочного комбінатів до ВАТ «Савушкін продукт». Лідський молочно-консервний комбінат поглине молочну компанію «Новогрудські Дари», а у ВАТ «Молочний світ» увійдуть Щучинський маслосирзавод і Дятловський сироробний завод.
Крім цих компаній, укрупнення чекає «Мілкавіту»: до неї приєднають ДП «Мозирські молочні продукти». Рогачевський молочноконсервний комбінат збільшиться за рахунок Калинковицького молочного комбінату та ВАТ «Жовтневий завод СЗМ». Нарешті, Мінський молочний завод № 1 поглине Молодечненський молочний комбінат.

У свіжій постанові Радміну також заявлений ряд інвестиційних проектів в молочній галузі. Зокрема, на ВАТ «Пружанський молочний комбінат» будуть встановлені лінії з нарізки та упаковки сиру, а також з посолки сичужних сирів. Тут же буде побудований цех виробництва сухого знежиреного молока. «Рогачевський МКК» придбає обладнання для розливу згущеного молока в упаковку Flow-Pack, а Лідський молочно-консервний комбінат побудує камеру дозрівання сиру у філії в Ошмянах.

agronews.com

Останні новини: