Лукашенко доручив за тиждень розібратися з обмеженнями РФ по білоруських продуктах

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруський уряд повинен розібратися з обмеженнями на поставку білоруських продуктів в Росію і доповісти йому про рішення наступного тижня.

Раніше Россільгоспнагляд неодноразово вводив за різними підставами і знімав обмеження на поставку в РФ білоруських продуктів з ряду підприємств. Зараз обмеження діють щодо окремих підприємств. Крім того, російське відомство критикує білоруську сторону за недостатні, на його погляд, заходи щодо недопущення в РФ реекспорту продовольства, що потрапляє в Росії під дію ембарго.

“Ми повинні вживати відповідних заходів. Ну що ми весь час: нас б’ють в ліву щоку – ми підставляємо праву. Розберіться і доповісте окремо наступного тижня “, – цитує Лукашенка агентство Белта. Як говориться в повідомленні, Лукашенко в четвер на нараді з економічним блоком уряду зазначив, що в числі доповідей за темами, винесеним на нараду, хотів би вислухати і точку зору уряду з цього основного питання, пов’язаного з роботою на російському напрямку.

У середу, 10 квітня, Россільгоспнагляд повідомив, що з 12 квітня вводяться тимчасові обмеження на поставки в Росію яблук і груш з Білорусі. Відомство пояснило це рішення тим, що з Білорусі продовжує надходити плодоовочева продукція з невстановленим фітосанітарним статусом і фальсифікованими фітосанітарними сертифікатами. Згідно з повідомленнями БЕЛТА, Лукашенко охарактеризував ситуацію як “закриття ринку” для білоруських товарів. “То одне підприємство закрили (з точки зору поставок в Росію – ред.), то інше. Потім чи то морква, то чи салат, то чи вже огірки не сподобалися. Чи то у них підозра є, що ми щось поставляємо не звідки потрібно. І кожен день відбувається закриття наших підприємств. Нам закривають ринок “, – заявив білоруський лідер.

milknews.ru

Останні новини: