Ірландська Glanbia і голландська Royal A-ware побудують новий сирзавод в графстві Кілкенні

Royal A-ware, великий виробник сиру і молочної продукції в Нідерландах і Glanbia Ireland, 22 січня оголосили про плани вступити в стратегічне партнерство, яка передбачає будівництво нового заводу з виробництва континентального сиру в Бельвю, графство Кілкенні.

Передбачається, що в об’єкт буде інвестовано 140 мільйонів євро. Новий завод планується ввести в експлуатацію в 2022 році. Він буде виробляти континентальні сири в різних форматах.

Після повної здачі в експлуатацію новий завод буде переробляти 450 мільйонів літрів молока на рік.

На об’єкті буде створено близько 80 робочих місць. Очікується, що ще 100 тимчасових робочих місць буде створено на етапі будівництва.

Поставки молока, яке буде використовуватися у виробничому процесі, будуть забезпечуватися місцевими постачальниками, а сир буде продаватися також на експорт.

Вітаючи це оголошення компаній, Міністр бізнесу, підприємництва та інновацій Хізер Хамфріс заявила: “Сьогоднішнє оголошення про міжнародне співробітництво між Royal A-ware і Glanbia Ireland є гарною новиною для південно-східного регіону”.

«Створення робочих місць на регіональному рівні є ключовим напрямком діяльності уряду. У зв’язку з проблемами, що їх викличе Brexit, підтримка економічного зростання в наших регіонах за допомогою диверсифікації виробництва і сприяння створенню робочих місць, є величезним пріоритетом для уряду.

«Я хотіла б подякувати Glanbia Ireland за їх незмінну відданість підтримці зростання і розвитку їх постачальників і подальшого підтримання позитивної міжнародної репутації Ірландії в молочному секторі».

ІНФАГРО за матеріалами agriland.ie

 

Останні новини: