Уряд США виділяє 12 млрд долларів на програму підтримки фермерів

Федеральний уряд США виділить до 12 мільярдів доларів на “тимчасове полегшення” ситуації фермерів, які постраждали від тарифної політики президента Дональда Трампа та торгівельних воєн, повідомило у вівторок Міністерство сільського господарства США.

Допомога буде надана фермерам, що працюють у вирощуванні тютюну, бавовни, кукурудзи, а також у виробництві молока, вирощуванні свиней та іншим.

Чиновники зазначили, що допомога буде надаватися трьома способами: пряма допомога для вирощувачів сої, бавовни, кукурудзи, виробників молока та свинарів; програма закупівлі продуктів, за якою уряд буде купувати надлишок яловичини, бобових культур та інших продуктів; і програма сприяння торгівлі.

Чиновники підкреслюють, що допомога, яка не потребує схвалення Конгресу, покликана бути тимчасовим заходом для запобігання втрат фермерами під час торгових воєн, що розгортаються.

Грег Ібах, заступник міністра з маркетингу та регуляторних програм агентства, назвав виплату допомоги “одноразовою програмою” та “короткостроковим мостом”, розробленим “з метою допомогти президенту успішно вести переговори щодо торгових угод”.

nbcnews.com

Останні новини: