Міжнародна фінансова корпорація запускає новий проект в молочному секторі

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) запускає новий проект в молочному секторі України. Про це розповіла голова представництва Міжнародної фінансової корпорації IFC в Україні Олена Волошина.

За інформацією Волошиної, “проект схвалений і буде представлений в цілому протягом місяця. Довгі роки цей сектор страждав, тому сьогодні приємно бачити потенціал. Раніше в цей сектор був «невибагливий» споживач. Росія забирала всю продукцію, яку тільки могла. Тепер цей ринок для нас закритий, а наші виробники шукають нові ринки, тому потрібні нові стандарти”.

За словами голови представництва IFC в Україні, співпраця буде налагоджено і з кооперативами. “Влаштуємо тренінги та консультації. І вони будуть доступні і кооперативам, і малим фермерам, і великим виробникам », – пояснила експерт.

Згідно з новим ДСТУ в Україні повинні залишитися три сорти молока: екстра, вищий і перший. Такі вимоги зазначені у відповідному договорі з ЄС. У Міністерстві аграрної політики і продовольства України відклали введення цієї норми до 1 липня 2018 року. Асоціація тваринників Україна пропонує ще на рік дозволити продавати домашню молочну продукцію.

ukragroconsult.com , agropolit.com (інтерв’ю Олени Волошиної)

Останні новини: