Білл Гейтс вкладає гроші у створення ідеальної корови

Засновник Microsoft Білл Гейтс вклався в некомерційний проект по виведенню ідеальної корови. Про це повідомляє портал Business Insider.

Мільярдер пожертвував понад 28 мільйонів фунтів стерлінгів (40 мільйонів доларів) некомерційній організації GALVmed, що спеціалізується на створенні вакцин для домашньої худоби і генетики. Вона базується в Единбурзькому університеті (Шотландія).

Вчені мають намір схрестити в новій породі корів риси європейських і африканських особин – високу продуктивність і витривалість в умовах спеки. «Ми можемо отримати корову, яка при тій же витривалості буде виробляти в чотири рази більше молока», – наводить видання слова Гейтса.

Гейтс упевнений, що скотарство і розвиток виробництва молока допоможуть в боротьбі з бідністю і голодом, незважаючи на попередження кліматологів про те, що ці галузі ведуть до подальшої деградації навколишнього середовища.

За оцінками організаторів Всесвітнього економічного форуму в Давосі, статок засновника Microsoft складає 72,5 мільярда доларів. Він поступився титулом найбагатшої людини в світі засновнику Amazon Джеффу Безосу (105 мільярдів доларів). При цьому, за оцінками Bloomberg, сукупний статок Гейтса міг би досягати 150 мільярдів доларів ще в кінці 2017 року, якби не його любов до благодійності.

ukragroconsult.com

Останні новини: