Ірландська Glanbia пропонує своїм постачальникам фіксовану на 5 років закупівельну ціну на молоко

cow-plant

Ірландська Glanbia оголосила про введення з 1 січня п’ятирічної Програми лояльності, яка діятиме до 31 грудня 2022 року.

Програма містить два компоненти – ціновий (фіксована для учасників закупівельна ціна на молоко 31 євроцент (USD0.36), включаючи НДС для базових розрахункових показників 3,6% жиру і 3,3% протеїну) та компонент поправки на ціну кормів, де застосовується коефіцієнт поправки на ціну кормів (2-3 євроценти на літр молока). Поправочний коефіцієнт для кожного учасника залежатиме від обсягу сировини, який він надає підприємству.

Постачальники сировини, що приєднуються до Програми, можуть брати або не брати участі в “кормовому” компоненті схеми, залежно від бажання.

Крім того, Програма передбачає для учасників можливість закупівлі концкормів з ряду Glanbia Ireland’s GAIN Animal Nutrition за лояльною ціною 30 євро/т.

Генрі Корбеллі, голова Glanbia, говорить, що Програма лояльності забезпечить фіксовану закупівельну ціну для фермерів на протязі 5 років. Такого терміну зараз не надає ніяка інша договірна схема.

У той же час, на протязі 5 років фермери не зможуть змінювати встановлену ціну навіть якщо на ринку вона стане більш привабливою, а переробне підприємство не зможе знижувати закупівельну ціну при зміні ситуації на ринку.

Участь у схемі можуть взяти постачальники, що мають договори з Glanbia. При прийнятті рішення стосовно обсягу закупівель перевага надаватиметься постачальникам, що підписалися на обидва компоненти схеми – по ціні молока і поправці на ціну кормів.

ІНФАГРО за матеріалом Dairy Reporter

Останні новини: