Якість китайських молочних продуктів продовжує покращуватися

china-shelves-1

За даними звіту про якість молочної продукції, опублікованого у середу, приблизно 99,8% свіжого молока та 99,5% молочних продуктів, вироблених в Китаї, відповідають стандартам.

Згідно зі звітом Асоціації молочних продуктів Китаю (DAC) та Міністерства сільського господарства (MOA), якість китайських молочних продуктів у 2017 році продовжувала поліпшуватися.

Молочна індустрія в країні відновилася після скандалу 2008 року, коли було виявлено, що молочна суміш, вироблена Sanlu Group, у той час провідною молочною компанією, містить меламін, в результаті чого загинули шість немовлят і тисячі серйозно захворіли. Точкові перевірки в минулому році не виявили ніяких незаконних добавок, таких як меламін, повідомляється у звіті.

98,7% перевірених дитячих сумішей відповідали стандартам, демонструючи кращі показники безпечності багатьох інших продуктів харчування на внутрішньому ринку.

Основні показники якості та санітарні показники відповідали стандартам розвинених країн, повідомив офіційний представник MOA Ван Цзіякі на прес-конференції, проведеній після випуску звіту. “Покращено якість молока та молочних продуктів, оскільки впродовж останнього року Китай здійснив низку заходів, включно покращення регуляторних питань, галузевих стандартів та посилення нагляду”, – сказав заступник секретаря DAC Лю Якінг.

У минулому році в Китаї було вироблено 37,12 млн. тонн молока та 29,93 млн. тонн молочної продукції, що ставить Китай на третє місце після США та Індії.

ІНФАГРО за матеріалами thedairysite.com

Останні новини: