РФ збільшує імпорт молочних продуктів

image

В цілому, за перше півріччя 2017 року імпорт основних молочних продуктів з далекого зарубіжжя у РФ значно зріс. – ІНФАГРО

У порівнянні з аналогічним періодом 2016 року завезення масла (без врахування молочного жиру) зросло на 117%, СНМ на 139%, СЗМ на 97%, сухої сироватки (в т.ч. концентратів і сироваткового пермеату) на 90%.

Цьому сприяло три основних фактори: низький рівень запасів молочних продуктів в РФ у зимовий період, конкурентні ціни імпорту, а також обмеження ввезення для білоруських підприємств, що практикувалося в останні місяці.

Російські чиновники, схоже, не дуже задоволені ситуацією, що склалася. Вони вважають, що вітчизняне сухе молоко оцінюється досить високо (хоча, насправді, ціни FCA/FAS російського товару вищі, ніж на головних експортних ринках).

Напевно, тому Россільгоспнагляд з 17 липня ввів обмеження на ввезення товару турецького виробника Aynes Gıda Sanayi «у зв’язку з порушеннями ветеринарно-санітарних вимог і норм». За червень в РФ від цього постачальника надійшло 200 тонн вершкового масла і близько 1 тис. тонн сухого знежиреного молока.

Подальше обмеження імпорту однозначно буде сприяти прискоренню споживчої інфляції, і, як наслідок, подальшому скороченню споживання молочних продуктів в країні.

ІНФАГРО

Останні новини: