Россільгоспнагляд обмежив поставки трьох білоруських підприємств і поставив на особливий контроль ще 11

rosnadzor260

Россільгоспнагляд з 11 липня ввів тимчасові обмеження на постачання м’ясної та молочної продукції трьох білоруських підприємств, в яких повторно були виявлені залишки антибіотиків.

Так, в м’ясі птиці філії «Скідельської птахофабрики» ВАТ «Агрокомбінат Скідельський» повторно виявили залишки тілмікозіна, енрофлоксацину та ципрофлоксацину. У м’ясі птиці від ВАТ «Олександрійське» повторно виявлені залишки енрофлоксацину, а в сухій молочній сироватці виробництва ВАТ «Молочний світ» – залишки лінкомицину, йдеться в повідомленні відомства.

З аналогічних причин служба вводить режим посиленого лабораторного контролю щодо ще 11 білоруських підприємств. Серед них «Агрокомбінат «Зоря», «Барановицьке райпо», «Белоруснефть-особин», « Верхньодвінський маслосирзавод», Вілейська філія ВАТ«Молодечненський молочний комбінат», «Молочні гірки», «Рогачевський МКК», «Бабушкіна кринка», «Савушкін продукт», «Солігорська птахофабрика», а також «Смолевичи Бройлер». При цьому Россільгоспнагляд має намір ввести обмеження на поставки продукції з цих підприємств у разі повторних виявлень в їх продукції небезпечних речовин і мікроорганізмів.

Минулого тижня Россільгоспнагляд скасував обмеження на ввезення сиру з Березовського сироробного комбінату.

agriculture.by

 

Останні новини: