Мінськ заявляє про бажання перевірити переробні підприємства РФ

image

Білорусь хотіла б провести інспекцію російських переробних підприємств, але поки такого запрошення від російської сторони не надходило, заявив міністр сільського господарства і продовольства республіки Леонід Заєць в інтерв’ю телеканалу “Білорусь-1” в неділю.

“Ми хотіли б теж побувати на російських підприємствах, щоб подивитися (…), як же там поставлена робота”, – сказав Л.Заєць, згадавши, зокрема, молочні підприємства РФ.

“Але чомусь таких запрошень, такого бажання, щоб наші фахівці відвідали (російські підприємства – Інтерфакс) поки немає”, – додав білоруський міністр.

Леонід Заєць нагадав, що після зустрічі президентів Росії і Білорусі Володимира Путіна і Олександра Лукашенка в Петербурзі було дано доручення Россільгоспнагляду про інспекцію підприємств Білорусії в рамках врегулювання питання про зняття обмежень на поставки білоруських продуктів харчування до Росії. Перевірка пройшла з 5 по 13 квітня, за її результатами два підприємства були відкриті для експорту в Росію. На початку травня відбудеться другий етап інспекції “на наполегливе прохання Республіки Білорусь”, – повідомив глава Мінсільгосппроду.

“Ми чекаємо кваліфікованого висновку і розуміння з боку Россільгоспнагляду”, – зауважив білоруський міністр.

interfax.ru

Останні новини: