Російське ембарго більше не впливає на молокопереробну галузь Латвії

image
Яніс Шолкс, керівник Латвійської спілки переробників молока, в передачі “Ранок на Балткомі” на радіо Балтком заявив, що російське ембарго більше не впливає на молокопереробну галузь Латвії, а обсяг експортованих країною молочних продуктів перевищив показники 2014 року.

“Ми втратили серйозний ринок Росії, але зараз нам вже вдалося перевищити обсяги продажів 2014 року. Сумарно ми вже продаємо трохи більше, ніж до введення санкцій. Прибуток, правда, як і раніше, нижче, тому що ми стали експортувати менше товарів з високою доданою вартістю: сиру, масла, морозива, і більше сировини, індустріальних товарів, таких, як сухе молоко”, – розповів Шолкс.

У той же час він підкреслив, що кризу вдалося подолати завдяки активній роботі по залученню нових покупців і підтримці держави.

“Зараз наша продукція експортується в 91 країну світу, з них 70 – постійні і активні покупці. На карті світу наші товари можна знайти всюди, їх знають в Канаді, в Кувейті, в Папуа-Новій Гвінеї, в Марокко, в Бразилії”, – повідомив Яніс Шолкс.

mixnews.lv

Останні новини: