Імпорт молочних продуктів в Китай буде зростати

china-shelves-1

Міністерство сільського господарства Китаю 20 квітня випустило звіт China Agricultural Outlook (2017-26). За даними звіту, імпорт молочної продукції в Китай буде продовжувати зростати протягом наступних 10 років, хоча і більш повільними темпами.

Передбачається, що Китай у цьому році імпортує 14,2 млн тонн молочної продукції, тобто на 11% більше у порівнянні з минулим роком.

Із-за зростання попиту і підвищення внутрішніх витрат, молочний імпорт перевищить 19 млн тонн до 2026 року, що означає збільшення приблизно на 50% у порівнянні з минулим роком, говориться у звіті. Протягом останнього десятиліття імпорт зростав в середньому на 14% на рік.

Внутрішнє виробництво у 2026, як прогнозується, досягне рівня 44,7 млн тонн, зрісши на 19% відносно показника 2016 року.

Попит на сухе і рідке молоко в Китаї – як внутрішнього виробництва, так і імпортованого – буде продовжувати збільшуватися у зв’язку з очікуваним зростанням кількості новонароджених після реалізації політики “другої дитини”, а також зростанням кількості людей старше 60 років.

Попит на імпортне сухе молоко може рости більш повільними темпами через політику китайського уряду по відродженню вітчизняної молочної промисловості.

За даними ЗМІ, у 2007 році частка імпортного сухого молока складала близько третини ринку в Китаї, у 2012 вона становила вже майже 60 відсотків.

Влада вжила ряд заходів по відновленню довіри населення до вітчизняного молока після меламінового скандалу у дитячому харчуванні, коли загинуло шестеро дітей і потім ще 300 тисяч захворіли. У 2015 році Закон з безпечності харчових продуктів був переглянутий і тепер він вимагає перевірки всіх партій дитячого харчування, що надходять у продаж.

У минулому році, відповідні контролюючі служби Китаю перевірили 2532 партій формули дитячого харчування і тільки 1,3% не відповідали стандартам, повідомив пан Бі Джінгквен, керівник Служби контролю харчових продуктів і медикаментів Китаю, виступаючи на конференції у лютому.

thedairysite.com

Останні новини: