Мілкіленд відновлює зростання EBITDA та закриває Останкінський комбінат

milkiland_72419 квітня компанія Milkiland N.V. повідомила: “За попередніми даними, у 1 кварталі 2017 року показник EBITDA Мілкіленд зріс на 8% відносно того ж періоду минулого року, до 2,16 млн. євро.

Це зростання було в значній мірі обумовлене розвитком російського сегменту бізнесу Групи. Його внесок в консолідований показник EBITDA Групи в зазначений період склав 90%.

Зокрема, Останкінському молочному комбінату вдалося розвинути свої продажі продукції з незбираного молока. Мілкіленд RU зробив подальші ефективні кроки в напрямку локалізації виробництва і продажів сиру в Росії.

Цілеспрямовані зусилля Мілкіленд Інтермаркет, спрямовані на пошук нових ринків збуту продукції Групи, сприяли поставкам на перспективні ринки кількох країн, в тому числі в Ізраїль, Йорданію і Китай.

Коментар від Олександра Андрощука, фінансового директора, Мілкіленд N.V.:

«Ми щасливі домогтися зростання фінансових показників Групи в першому кварталі поточного року після досить тривалого періоду занепаду. Цьому позитивному результату російського сегменту сприяв розвиток міжнародного бізнесу Групи. Важливо також відзначити поступове відновлення польських і українських сегментів”.

19 квітня The Dairy News повідомила про закриття Останкінського комбінату: “Один з кредиторів групи Мілкіленд,  Банк Відродження, 28 березня 2017 року подав клопотання до Арбітражного суду міста Москви про банкрутство у відношенні ВАТ «Останкінський молочний комбінат», про що йдеться в повідомленні групи на Варшавській фондовій біржі.

Відзначається, що клопотання передбачає запровадження процедури нагляду та режиму тимчасового управління підприємством через його нездатність погасити заборгованість перед кредитором на загальну суму 309,2 млн руб. (€ 5,13 млн).

Грунтуючись на зверненні, суд ініціював справу про банкрутство молочного комбінату і призначив дату перших слухань на 26 квітня 2017 року.

Також уточнюється, що 3 квітня Мilkiland N.V., як одноосібний власник підприємства, ініціювала процедуру добровільної ліквідації ВАТ «Останкінський молочний комбінат» і призначив ліквідатором Людмилу Ловенецьку”.

За матеріалами milkiland.nl та thedairynews.com

Останні новини: