Гройсман пообіцяв аграріям зберегти спецрежим ПДВ

image

Вчора, 20 жовтня, Верховна Рада прийняла за основу проект бюджету-2017. Цей проект передбачає суттєве скорочення підтримки аграрної галузі з 12,0 млрд грн до 5,5 млрд грн. Однак сума не є остаточною і може бути суттєво збільшена.

«Перед голосуванням прем’єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся із депутатами-аграріями і пообіцяв, що у текст Закону будуть внесені правки. Він не заперечує проти збереження спецрежиму ПДВ в тій частині, де він працює сьогодні. Тобто основна підтримка буде скерована на тваринництво, окремі галузі садівництва та виноградарства. Менше буде підтримки у вирощуванні зернових культур», — говорить Леонід Козаченко.

За його словами, є два сценарії можливого збереження спецрежиму ПДВ. Перший — якщо під час чергового візиту представників МВФ, який планується 26-30 жовтня, буде можливим переконати їх у необхідності такого рішення. Другий — будуть знайдені інші джерела для фінансування, але принцип розподілу коштів залишиться подібним тому, що використовується зараз.

«Володимир Гройсман заявив, що готовий збільшити підтримку АПК з 5,5 млрд грн до приблизно 12 млрд грн. Тобто збільшити суму ще приблизно на 7 млрд грн за рахунок інших джерел, які будуть узгоджені із депутатами-аграріями та громадськими аграрними об’єднаннями, — наголошує Леонід Козаченко. — Прем’єр-міністр готовий до діалогу і просив не вважати той варіант бюджету-2017, який був взятий парламентом за основу, остаточним».

Agroportal

Останні новини: