Молочна промисловість США зазнає змін

usa-dairyЗа словами доктора Роберта Йоханссона, головного економіста Міністерства сільського господарства США, до 2024 року кількість корів в країні, як очікується, досягне 9,2 мільйонів, а продуктивність на одну корову 12250 кг.

“Ми прогнозуємо, що кількість корів продовжить зростати до 2018-2019 і сягне найвищого значення у 2019 році, а продуктивність буде більш, ніж 12250 кг на одну корову”.

У той же час він відмітив, що молочне тваринництво в США у найближчі роки зазнає змін: зростатиме кількість великих ферм, а дрібніші фермерські господарства будуть продовжувати скорочувати число корів.

“У даний час на середній американській молочній фермі утримується трохи більше 900 корів”, – сказав він.

“У нас у Сполучених Штатах є близько 2,1 мільйонів ферм, при цьому відсоток великих господарств постійно зростає. Як правило, у дрібних фермерських господарствах працюють фермери похилого віку, і там низький рівень виробництва.”

Він також зазначив, що молочний сектор США буде продовжувати розширювати експортні ринки.  “Світова молочна торгівля буде рости більш повільними темпами, а найбільше зростання буде спостерігатися в країнах, що розвиваються,” – сказав він.

Збільшення світового виробництва молочних продуктів, що привело до зниження цін останнім часом, вплинуло також і на ферми в США, сказав доктор Йоханссон.  Через зростання світових запасів молокопродуктів доходи від виробництва молока скорочуються.

Доктор Йоханссон також сказав, що молокопереробники США в останні роки просунулися в консолідації своїх інтересів, що призвело до скорочення числа молокозаводів.

Представник Міністерства сільського господарства США також розповів про те, які переваги він бачить від Трансатлантичного договору торговел ного та інвестиційного партнерства  (TTIP) для молочної промисловості США.

“Аналіз, який ми зробили в Міністерстві сільського господарства США в минулому році, показав, що TTIP, з теоретично передбаченим значним зниженням тарифів і застосуванням нетарифних заходів, дасть збільшення молочного експорту зі США до ЄС у розмірі $300 млн доларів, і з ЄС до США в розмірі $300 млн”.

“Дуже цікаво подивитися на компоненти молочної торгівлі. Велику частину збільшення обсягу експорту ЄС в США складе сир, а значне збільшення експорту зі США в ЄС буде за рахунок інших продуктів, таких як молочна сироватка, сухе молоко і масло”.

thebullvine.com

Останні новини: