FrieslandCampina має сумніви в ефективності заходів, вжитих Єврокомісією для скорочення виробництва молока

imageЄвропейський гігант з переробки молока FrieslandCampina у щойно випущеному звіті за перше півріччя поточного року, стверджує, що ціни на молоко досягли дна.  У другому півріччі, за прогнозами аналітиків компанії, виробництво молока у порівнянні з першим півріччям знизиться.

Проте, попит на молочні продукти, як очікується, у другому півріччі збільшиться незначно. Причиною цього є обмежена купівельна спроможність населення у країнах-експортерах нафти, політична нестабільність у багатьох країнах, обмежений попит на молочні продукти в Китаї і Росії, що продовжує блокувати експорт молочних продуктів ЄС.

На думку керівництва голландського молочного гіганта, все ще неясно, чи буде ефективним вплив заходів підтримки Європейської комісії щодо скорочення виробництва молока в Європейському Союзі.

У звіті говориться про те, що неясним є також ефект можливого добровільного обмеження виробництва молока кооперативами або асоціаціями виробників.

Нідерланди, як очікується, вводять заходи по скороченню обсягів фосфату, отримуваного на тваринницьких фермах, для його скорочення нижче рівня 2 липня 2015 року. FrieslandCampina вважає, що поки неясно, чи дійсно це може привести до зниження виробництва молока в 2016 році.

Компанія повідомила також про зниження прибутку через втрати у сегментах сухого молока і сиру, незважаючи на зростання в сегментах дитячого харчування та молочних напоїв.

У першій половині 2016 року ціна на молоко для членів кооперативу FrieslandCampina продовжувала знижуватися, у той час як поставки молока від молочних фермерів збільшилися на 583 млн кг (11,9%).

agriland.ie

Останні новини: