Россільгоспнагляд заборонив ввозити “молочку” ще двох білоруських підприємств

rosnadzor260Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду РФ повідомляє, що при проведенні ветеринарного контролю продукції, виробленої білоруським підприємством ВАТ «Лепельський молочно-консервний комбінат», встановлено, що протоколи випробувань, на підставі яких прийнято декларацію відповідності, що супроводжувала дану продукцію, оформлені до відкликання старої декларації.
Таке ж порушення зафіксовано під час вступу продукції ВАТ «Березовський сироробний комбінат» на територію Російської Федерації.
У зв’язку з зазначеними порушеннями при переміщенні товарів з території Республіки Білорусь на територію Російської Федерації, а також порушеннями ветеринарно-санітарних вимог і норм Євразійського економічного союзу, Россільгоспнагляд з 31 серпня 2016 року вводить тимчасові обмеження на поставки на територію Російської Федераціїпідконтрольних Держветслужбі товарів наступних підприємств:
– ВАТ «Лепельський молочно-консервний комбінат»
– ВАТ «Березовський сироробний комбінат»
У разі надходження до Російської Федерації з Білорусії продукції зазначених підприємств, відвантаженої до 29 серпня 2016 року, рішення про пропуск таких вантажів буде прийматися в звичайному режимі.
Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду також повідомляє, що під час надходження продукції, виробленої ВАТ «Поставський Молочний Завод» на територію Російської Федерації, встановлено, що транспортний засіб не було обладнано приладом для виміру і контролю температури (порушення Федерального закону N 29-ФЗ від 2 січня 2000 року «Про якість та безпеку харчових продуктів» (ст.19 п.2).
Також за поточний місяць в продукції, виробленій підприємством ВАТ «Поставський Молочний Завод», виявлено 1 випадок виявлення невідповідності масовій частці білка.
В продукції, виробленої підприємством ВАТ «Савушкін продукт», продовжують виявлятися випадки фальсифікації молочної продукції.
Россільгоспнагляд повідомляє, що “У разі продовження виявлення продукції, що не відповідає ветеринарно-санітарним нормам і вимогам Євразійського економічного союзу, російське відомство буде змушене розглянути питання про можливе обмеження поставок до Російської Федерації продукції наступних білоруських підприємств:
– ВАТ «Поставський Молочний Завод»
– ВАТ «Савушкін продукт»

Россільгоспнагляд

 

 

 

Останні новини: