Россільгоспнагляд забороняє з 13 серпня ввезення молочної продукції з ряду підприємств Білорусі

imageЙдеться про продукцію трьох підприємств: Волковиського ВАТ «Беллакт», ВАТ «Рогачевського молочно-консервного комбінату» і ПУП «Калинковицького молочного комбінату», повідомляє The DairyNews з посиланням на Россільгоспнагляд.

Раніше керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт заявив, що при отриманні претензій щодо якості продукції Білорусія формально підходила до вимог російської сторони: “Ми проаналізували ті дії, які були зроблені білоруськими підприємствами, коли були відкликані декларації відповідності. Прийшли до висновку, що білоруські підприємства, ввівши в оману і ветеринарну службу свою, і тим більше Россільгоспнагляд, зробили це (видали нові декларації) практично за один день. У нас фактично є підтвердження того, що вони зробили це за старими документами, не перевіряючи продукцію, тобто фактично вони фальсифікували дані “.

У прес-службі відомства наголосили, що в зв’язку з виявленням численних порушень вимог Євразійського економічного союзу і Російської Федерації в продукції ряду білоруських підприємств, з 13 серпня 2016 року вводяться тимчасові обмеження на поставки в Російську Федерацію продукції підприємств:

– Волковиський ВАТ “Беллакт”;

– ВАТ “Рогачевський молочно-консервний комбінат”;

– ПУП “Калинковицький молочний комбінат”.

“У разі надходження до Російської Федерації з Білорусії продукції зазначених підприємств, відвантаженої до 13 серпня 2016 року, рішення про пропуск таких вантажів приймається в звичайному режимі. Питання скасування тимчасових обмежень буде розглянуто Россільгоспнаглядом після проведення білоруською стороною розслідування за кожним фактом перерахованих порушень”, – резюмували у ветеринарному відомстві.

Раніше повідомлялося, що Білорусь призупинила дію декларації про відповідність 15 підприємств з виробництва сухої молочної продукції.

thedairynews

 

Останні новини: