Олександр Ткачов пропонує продовжити ембарго і після грудня 2017 року

food-embargo724

Міністр сільського господарства РФ Олександр Ткачов бачить позитивний ефект від введення продовольчого ембарго у відповідь на санкції Заходу. За його словами, російські контрсанкціі стали стимулом для розвитку сільського господарства країни.

Введення заборони на імпорт продовольства не призвело до дефіциту продуктів на вітчизняних прилавках. На сьогоднішній день ситуація на продовольчому ринку характеризується як стабільна, підкреслив глава Мінсільгоспу.

В цьому році в порівнянні з минулим роком темпи зростання споживчих цін значно нижче. Це пов’язано з успішним заміщенням зменшившихся обсягів продовольства продукцією вітчизняного виробництва, а також з обмеженим платоспроможним попитом населення.

Нарощування сільгоспвиробництва всередині країни дозволило не тільки знизити залежність Росії від імпортного продовольства, але і почати експортні поставки, додав міністр. На думку Ткачова, продовольче ембарго слід продовжити і після грудня 2017 року.

«З метою подальшого стимулювання імпортозаміщення, підвищення конкурентоспроможності виробництва вітчизняної сільськогосподарської продукції та забезпечення безпеки РФ Мінсільгосп вважає за доцільне продовжити термін дії спеціальних економічних заходів», – резюмував глава аграрного відомства.

Інший чиновник, член Агропромислового союзу Росії Олександр Хамідуллін, коментуючи пропозицію Мінсільгоспу РФ про збільшення відшкодувань капітальних витрат при будівництві великих молочнотоварних ферм, сказав: “У нас дефіцит свого молока. З приходом кризи і санкцій всі були впевнені, що це ненадовго, і ніхто не поспішав розвиватися. Сьогодні, коли ці умови усталилися, підтримка тваринництва і, зокрема, виробництва молочної продукції, необхідна. Так як молоко – це один із наших провалів”.

agroinfo.com, dairynews.ru

 

Останні новини: