РФ: молочні інтервенції не почнуться раніше вересня

driedmillk-3Міністерство сільського господарства РФ розраховує прийняти рішення про проведення молочних інтервенцій в країні до осені. Про це повідомив міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов.

«Маю велику надію, що до осені ми вийдемо на конкретні рішення і пропозиції, будуть знайдені кошти і ми почнемо активно проводити молочні інтервенції, які будуть сприяти, насамперед, зростання закупівельних цін на молоко – а значить, виробляти молоко буде вигідним для сільгоспвиробників», – заявив Ткачов.

Раніше відомство планувало почати закупівельні інтервенції на ринку сухого молока і вершкового масла в липні. За словами Ткачова зараз вирішуються процедурні питання, обговорюються механізми підтримки. Також потрібно внести зміни в законодавство про сільське господарство.

Як повідомляв раніше Мінсільгосп, «метою проведення інтервенцій є зниження ефекту сезонності на ринку сирого молока, згладжування закупівельних цін в регіонах найбільшою мірою схильних до сезонних коливань цін на молоко».

Закупівельні та товарні інтервенції планується проводити в регіонах-виробниках сирого молока, для яких характерні високі сезонні перепади обсягів виробництва і цін, а також тих, які мають вільні сушильні потужності. Передбачається, що в результаті регулюючого впливу на ринок знизиться волатильність закупівельних цін на сире молоко в літній період.

В рамках державних закупівельних інтервенцій планується проводити закупівлю трьох видів продукції: вершкового масла, сухого сублімованого цільного молока і сухого сублімованого знежиреного молока. Ця ж продукція буде виставлятися на продаж в рамках товарних інтервенцій, обсяг яких буде відповідати обсягу закупівельних інтервенцій. Раніше Мінсільгосп визначив мінімальні ціни для молочних інтервенцій в цьому році. Вони визначені з розрахунку в 20 тис. 210 рублів за тонну сирого молока, виробленого на території РФ.

Ціну на сухе сублімоване знежирене молоко пропонується встановити в розмірі 195 тис. руб/т, на сухе сублімоване, крім знежиреного, молоко – 238 тис. руб/т, на вершкове масло – 308 тис. руб/т.

Інтервенції планується провести в 9 регіонах, в яких найбільша волатильність цін і обсягів надходження молока в період «великого молока». Загальний обсяг інтервенцій складе 10 тис. т. Це дозволить на 50% скоротити ті коливання цін, які відбуваються в відібраних для проведення інтервенцій регіонах, вважають в Мінсільгоспі. Йдеться про Башкирію,Татарстан, Удмуртію, Алтайський край, Оренбурзьку, Саратовську, Омську, Новосибірську і Бєлгородську області.

Суму закупівель Мінсільгосп оцінив в 3 млрд рублів.

milknews.ru

 

Останні новини: