Danone купує американську WhiteWave Foods

Danone_Logo260Французький молочний гігант Danone купує компанію WhiteWave Foods – виробника органічних харчових продуктів – за 11,3 млрд євро.

Аналітики кажуть, що рішення про покупку компанії в Денвері обумовлене намірами Danone поширити присутність на американському ринку, де спостерігається стійке зростання споживання органічних і корисних для здоров’я харчових продуктів.

WhiteWave Foods виробляє як органічні молочні продукти, так і альтернативні молочним продукти з рослинної сировини. З 2012 року, коли акції компанії було розміщено на фондовій біржі, компанія збільшила операційний прибуток на 20 відсотків. Продажі компанії в минулому році сягнули близько 3,6 млрд євро з чистим прибутком 152 млн євро.

На думку аналітиків, угода буде сприяти збільшенню продажів Danone на 18 відсотків.

Стефан Беллон, агроном з Французького національного інституту сільськогосподарських досліджень в Авіньйоні, сказав агентству RFI, що придбання таких компаній в органічному секторі молочних продуктів потенційно сприяє наданню допомоги фермерам.

“Що стосується виробництва молока, то у Франції, та й в інших країнах Європи, криза на ринку відображається на ціні, яку платять фермерам. Тому органічне землеробство виглядає як варіант виходу з ситуації”.

“Тим не менш, треба задовольняти попит не тільки на молоко, а й на продукцію, потрібну для виробництва молока. Це може стати підтримкою для тих фермерів, яким важко вижити, займаючись звичайним виробництвом молока, або тих, які хотіли б змінити сферу своєї діяльності” – сказав він.

Він додав, що, хоча це можливість, але це також і виклик.

“Дуже важливо бути впевненим, що потенційний обсяг виробництва і реалізація органічних методів ведення цього бізнесу може забезпечити гарантовані поставки продукції високої якості та забезпечити фермерам отримання справедливої ціни в майбутньому”.

RFI

Останні новини: