Кабмін України дзеркально продовжив дію українських контрсанкцій у відповідь на продовження Росією ембарго до кінця 2017 року

ukr-rus-emb260Кабінет Міністрів України у відповідь на продовження Росією продовольчого ембарго до кінця 2017 року дзеркально продовжив дію українських контрсанкцій на такий самий період – Інтерфакс-Україна.

Як передає кореспондент агентства “Інтерфакс-Україна”, таке рішення прийняв уряд України на засіданні в середу, 6 липня, підтримавши таким чином відповідну пропозицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ).

“Вноситься проект постанови, згідно з яким пропонується продовжити до 31 грудня 2017 року включно дію заборони на ввезення на митну територію України товарів походженням з Росії, затверджених постановою Кабінету Міністрів від 30 грудня 2015 року №1147” , – сказав міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, представляючи постанову.

Він зазначив, що цей проект постанови підготовлено Радою національної безпеки і оборони України у відповідь на введення Російською Федерацією відповідних торговельних заборон щодо України.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 29 червня продовжив до кінця 2017 року дію продовольчого ембарго стосовно держав, які ввели санкції проти Росії.

Російське ембарго діє для українських товарів з 1 січня 2016 року. У відповідь уряд України з початку цього року затвердив торгові контрзаходи і заборонив поставки російських продуктів харчування, а також інших товарів, сумарна вартість імпорту яких відповідає вартості забороненого РФ українського експорту.

Інтерфакс-Україна

Останні новини: