Виробництво молочної продукції в Україні. Підсумки 2018 року

Вже доступні підсумки 2018 року по виробництву молокопродуктів. – ІНФАГРО

Як і прогнозувалося, в помітному плюсі ​​випуск продукції з незбираного молока (+2%) і справжнього сичужного сиру (+3%), плавленого сиру (+6%), СНМ (+11%), казеїну (+4%) і спредів (+ 13%). По більшості інших продуктів зафіксовано або стабільність, або зниження. Найбільш істотно скоротився випуск сирного продукту (-12%), СЗМ (-18%) і молочних консервів (-5%). Випуск масла, всупереч прогнозам, впав на 2%.

Поточні показники виробництва молочних продуктів у більшості випадків відображають загальнорічну тенденцію. У грудні 2018 року в порівнянні з груднем 2017 дуже істотно скоротилося виробництво сухих молочних продуктів, правда, не всіх. Скоротилося виробництво вершкового масла і сирних продуктів. Навіть виробники свіжих молочних продуктів не змогли утримати тенденцію зростання. Помітне збільшення показників демонструють тільки виробники справжніх сирів, сироватки, СНМ і спредів.

У січні майже за всіма основними напрямками молочної промисловості статистика покаже спад виробництва. Винятком будуть сир і деякі сухі молокопродукти. В наступному місяці значне зростання виробництва продемонструють підприємства, що виробляють свіжі молочні продукти і, можливо, заводи з виробництва сухих молокопродуктів.

ІНФАГРО

Останні новини: