Здається, в Україні вже намітився тренд хоч і незначного, але зростання виробництва молокопродуктів. – ІНФАГРО
Схоже, сировини, що пропонується на переробку, стає більше. У всякому разі, в лютому 2018 року у порівнянні з лютим 2017 випуск більшості видів молочної продукції зріс. Правда, найбільш значним було збільшення по сирних продуктах і маслу.
У той же час має є приріст виробництва у більшості категорій свіжих молокопродуктів, плавлених сирів, сироватки та казеїну. Падіння спостерігається лише в категорії сухого знежиреного молока і справжніх спредів.
Кардинальної зміни трендів в переробці молока не передбачається, якщо, звичайно, не будуть введені обмеження по зовнішніх закупівлях українських сирних продуктів. Ну і, незважаючи на слабкий попит, переробники в будь- якому випадку будуть змушені нарощувати випуск сезонних товарів – сухого молока, казеїну та масла.
ІНФАГРО