У Білорусі почали робити скир

image

Горецький харчовий комбінат почав випускати новий вид високобілкового молочного продукту – скир (skyr), який походить із Скандинавії.

Молочний продукт під такою назвою згадується в ісландських сагах. Невідомо, наскільки сучасний скир близький до історичного. Однак зараз скандинавський молочники під такою маркою випускають фільтрований йогурт, близький за своїми характеристиками до грецького. Його відрізняє знижений вміст жиру, аж до 0%, при дуже високому вмісті білка.

У горецькому скирі, як обіцяють в робники, буде 25 г білка на 170 грамовий стаканчик. Грецький йогурт, який в останні два роки почали випускати багато білоруських молокозаводів, відрізняється ще й наявністю жиру.

Скир нагадує або дуже м’який сир, або дуже густий йогурт.

Білковий продукт позиціонується як продукт для здорового харчування. За повідомленням Горецького харчового комбінату в білоруському виробництві використовуються заквасочні культури зі Скандинавії.

beldairyblog.by

Останні новини: