Визначено топ-3 виробників органічних молочних продуктів

Цей рік видався непростим і для українських молочних господарств. Але вони зуміли не тільки зберегти поголів’я та виробничі потужності, але й створювали нові продукти, розширювали ринки збуту і навіть перемагали на міжнародних конкурсах.

Національний сертифікаційний орган у галузі органічної сертифікації «Органік Стандарт» завершив проєкт Organic 22 та визначив рейтинг українських брендів органічної продукції.

До топ-3 виробників органічних молочних продуктів увійшли:

  • Organic Milk. Торгова марка існує 8 років і належить ТОВ «Органік мілк» (Житомирська область). Завод став першим в Україні, на якому виробляється лише органічна молочна продукція. Компанія є однією з найбільших в Україні та Європі, яка займається органічним виробництвом. Мають повний цикл виробництва і забезпечують себе власною сировиною.

Виготовляють молоко, кефір, йогурт, масло, сметану, сир, сир кисломолочний — загалом бiльше 50 найменувань. ТМ представлена в усіх національних торгових мережах. Продукція давно експортується до Саудівської Аравії, ОАЕ та Йорданії. В грудні 2022 року розпочали експортувати широкий асортимент молочних продуктів до ЄС.

  • «Старий Порицьк». Торгова марка існує з 2009 року, статус органічного та сертифікат відповідності органічним стандартам ЄС господарство «Старий Порицьк» (Волинська область) має з 2012 року.

ТМ випускає більше 40 найменувань асортименту органічної молочної продукції: тверді й розсільні сири, йогурти, масло, кефір, ряжанку, кисломолочний сир, пастеризоване молоко різної жирності. Також в асортименті з’явилися органічні напівфабрикати: сирники, ліниві вареники.

Цього року Старопорицький сир Чеддер отримав бронзову нагороду на ProCheeseAwards 2022 — наймасштабнішому сирному конкурсі в Європі.

  • ЕтноПродукт. Продукцію під торговою маркою виробляє ПрАТ «ЕтноПродукт» (Чернігівська область) — українсько-швейцарське аграрне підприємство із замкнутим циклом виробництва. Торгова марка існує 13 років. Випускають до 15 найменувань молочної продукції.

Територія, де знаходяться виробничі потужності, з 24 лютого до 2 квітня перебувала в окупації. Не було кормів, палива, але ферма продовжила свою роботу, Компанія відновила постачання молока в столицю лише влітку після відновлення мостів через Десну. Зараз підприємство працює майже в довоєнному ритмі.

agroportal.ua

Останні новини: