МВФ спрогнозував підйом світової економіки до 2021 року

Прогноз відрізняється від попереднього, представленого у жовтні 2019-го, в бік зменшення.

Міжнародний валютний фонд очікує поступового підйому світової економіки в 2020-2021 роках. Про це в понеділок, 20 січня, передає Укрінформ, цитуючи директора Департаменту досліджень Гіту Гопінат на Світовому економічному форумі в Давосі.

 Вона озвучила цифри з оновленого Огляду перспектив розвитку світової економіки.

 «Ми прогнозуємо повільне відновлення економічного зростання від 2,9% у 2019 році до 3,3% у 2020 році і 3,4% у 2021-му», – сказала Гопінат.

 За її словами, цей прогноз відрізняється від попереднього, представленого у жовтні, в бік зменшення. Зокрема, озвучені показники є нижчими на 0,1 процентного пункту для 2019-го і 2020 років, а також на 0,2 процентного пункту у 2021 році.

 Як пояснила Гопінат, причиною зниження прогнозів є неочікуваний спад економічної активності в країнах з ринком, що формується, насамперед у Індії. Ще однією причиною було назване збільшення соціальної напруженості.

 У той же час, «деякі ризики частково скоротилися після оголошення про угоду між США і Китаєм та низьку вірогідність Brexit без досягнення домовленості. Водночас монетарна політика продовжує підтримувати зростання та поліпшувати фінансові умови».

m.tyzhden.ua

Останні новини: