Молочні фермери Канади про проблеми, які створюють торговельні угоди для молочної промисловості

П’єр Лампрон, президент компанії Dairy Farmers of Canada (DFC) вважає, що Канаді необхідно звернути увагу на деталі нової торгової угоди зі США і Мексикою та її вплив на канадську молочну промисловість.

Прем’єр-міністр Квебеку Франсуа Лего закликав партію «Блок квебекців» подбати про термінові заходи для забезпечення прийняття нової торгової угоди Канади зі США та Мексикою, заявивши, що вона відповідає «найкращим інтересам Квебека».

DFC заявляє, що в разі вступу угоди в силу, в США переміститься виробництво, еквівалентне середній продуктивності близько 520 молочних ферм в Квебеку.  У свою чергу, це молоко, вироблене в США, витіснить вітчизняне молоко, яке в даний час використовується для виробництва молочних продуктів, що продаються по всьому Квебеку та в інших місцях в Канаді.  Крім того, ці продукти не повинні будуть відповідати тим стандартам, яким відповідають продукти, вироблені в Канаді, наприклад, за показником відсутності штучних гормонів росту великої рогатої худоби.

Угода, укладена урядом Трюдо, також встановлює обмеження на експорт канадських молочних продуктів.  Якщо ці порогові значення будуть перевищені, будуть вводитися значні штрафи, що призведе до обмеження конкурентоспроможності канадських молочних продуктів на світовому ринку.  DFC попереджає, що це відноситься до експорту в усі країни, а не тільки в США і Мексику, і створює небезпечний прецедент для майбутніх міжнародних торгових угод.

Лампрон сказав: «Пан Лего, звичайно, не врахував, що в парламентській системі всі законопроекти, включаючи ті, які направляються на ратифікацію міжнародних угод, підлягають законодавчому процесу, призначеному для їх поліпшення.  Не тільки для молочного сектора, але і для робітників алюмінієвої промисловості важливо, щоб ця угода пройшла через цей процес.

«Пан Лего повинен визнати, що після створення цього прецеденту інші сектори можуть бути піддані аналогічним заходам в майбутніх торговельних угодах.  Якщо заклопотаності виробників молочної галузі та працівників алюмінієвого сектора недостатньо, то захист майбутніх інтересів всіх наших експортних галузей повинна бути достатньою причиною для того, щоб пан Лего переглянув своє ставлення – це відповідало б інтересам Квебека».

Угода може бути адаптована до ключових положень, які зачіпають молочний сектор без шкоди для його цілісності за допомогою ряду засобів, доступних сторонам, стверджують в DFC.

5120 молочних ферм в Квебеку виробляють продукції на більш ніж 2,6 млрд канадських доларів (1,97 млрд доларів США).  У Квебеку виробництво і переробка молочної продукції забезпечують близько 83 000 прямих, непрямих та інших необхідних робочих місць і вносять 6,15 млрд. канадських доларів (4,7 млрд. доларів США) у валовий внутрішній продукт Канади (ВВП).  Виробництво молочної продукції також приносить податки в розмірі 1,3 млрд канадських доларів (1 млрд доларів США).

ІНФАГРО за матеріалами Jim Cornall, dairyreporter.com

Останні новини: