Китайські виробники молочних продуктів прагнуть відновити довіру до вітчизняної продукції

china-baby

Молочні асоціації Китаю активно працюють для відновлення довіри до молочних продуктів вітчизняного виробництва.

“Хороше молоко повинно вироблятися близько до дому”, – говорить Чжин Даньцзе, керівник ферми Цзиньшань, пояснивши, що світова карта імпорту та експорту молочних продуктів свідчить, що в більшості країн найкраще свіже молоко виробляється на місцевому рівні. На його думку імпортне молоко не завжди має вищу якість. Для забезпечення тривалого терміну придатності, який дає можливість довгого транспортування, імпортне молоко часто обробляється надвисокою температурою (UHT), що зменшує в ньому кількість поживних речовин та ферментів. “Рівень активного білка в імпортному молоці нижчий, ніж у молоці, виробленому на місцевому рівні”, – говорить Ван Цзякі, директор Центру контролю якості молочної продукції при Міністерстві сільського господарства Китаю: “Десь біля 154 партій 10 різних марок імпортних молочних продуктів з 19 країн, перевірених у 2016 році, не відповідають національним стандартам Китаю, їх повернуто чи знищено”. Причини цього різні: від надмірної кількості бактерій до вмісту нелегальних харчових добавок або закінчення терміну придатності.

Звіт, опублікований Асоціацією виробників молочних продуктів Китаю та Міністерством сільського господарства країни в минулому місяці, показав, що в 2016 році 99,8% перевіреного свіжого молока місцевого виробництва та 99,5% місцевих молочних продуктів відповідали стандартам.

Китайські виробники молока приділяють увагу забезпеченню якості сирого молока. За словами пана Чжин Даньдзе, середній удій на одну корову зріс з 6000 кг до майже 11000 кг на рік, досягнувши рівня розвинених країн. Якість свіжого молока відповідає стандартам ЄС.

“Ми сподіваємось, що після багаторічних зусиль ми зрештою відновимо довіру та підтримку вітчизняних споживачів”, – сказав пан Чжин. У спробах встановлення довіри до вітчизняної молочної продукції представники молочних асоціацій країни наводять думки як місцевих жителів, що висловлюються на користь молока місцевого виробництва, так і офіційних представників молочних асоціацій, які говорять про те, що молочні продукти з тривалим терміном зберігання, необхідного для транспортування та розмитнення, не дають ніяких переваг китайському споживачеві і що, популяризуючи вживання молочних продуктів місцевого виробництва, молочна галузь Китаю знаходиться на правильному шляху.

ІНФАГРО за матеріалом The Dairy Site

Останні новини: