З появою першого справжнього весняного молока, випуск молокопродуктів заводам довелося збільшити. Хоча переробники наважилися нарощувати показники і не в усіх напрямках. – ІНФАГРО
Наприклад, зі зрозумілих причин, в минулому місяці зменшено виробництво сирів і в значній мірі сирних продуктів. Не виправдалися і очікування виробників свіжих молочних продуктів щодо зростання показників. Виробництво сезонних товарів збільшено, але по окремих позиціях воно все ж менше торішнього рівня.
У квітні 2018 року найбільше зростання відносно квітня минулого року демонструє виробництво СНМ (+ 168%), а найбільш істотне скорочення – виробництво СЗМ (- 18%).
У травні, і особливо в червні, очікується значне збільшення виробництва сухих молочних продуктів, а ось у виробництві сирів (сирних продуктів) спостерігатимемо стрімке падіння.
ІНФАГРО