Канада виключила інформацію про норму споживання молочних продуктів з рекомендацій по харчуванню

Канада вперше з 2007 року оновила керівництво по здоровому харчуванню і не включила в нього рекомендовану норму щоденного споживання молочних продуктів.

Новий документ став результатами трирічних консультацій чиновників з галузевими експертами. З актуальної версії повністю зникли назви продуктових груп і рекомендації за величиною порцій, натомість жителів закликали їсти більше промислово необробленої їжі.

У новий документ увійшли загальні рекомендації по харчуванню, наприклад, канадцям рекомендували збільшити споживання свіжих овочів і фруктів до 50% від денного раціону, 25% повинні зайняти зернові, 25% – білки. Інформація по денній нормі споживання саме молочних продуктів вперше не увійшла в документ з моменту його першого випуску в 1942 році.

Канадцям також рекомендували виключити з раціону шоколадне молоко і соки і вказали, що такі продукти сприяють виникненню ожиріння у дітей. Канадські дослідники вказали, що велика частина споживаного дітьми цукру надходить організм саме з напоїв. В країні протягом багатьох років існувала традиція давати дітям порцію шоколадного молока на обід в школі.

Опублікований документ був з радістю сприйнятий вегетаріанським лобі. “Я думаю, ми рухаємося у напрямку до рослинному харчуванню, це, безумовно, ранить чиїсь почуття, але цей напрямок, за яким нам варто продовжувати розвиватися”, – сказав професор Університету Торонто доктор Девід Дженкінс.

У молочній промисловості до подібної заяви поставилися з побоюванням. Асоціація молочних фермерів країни випустила офіційний прес-реліз, в якому вказала, що керівництво по харчуванню ставить під загрозу існування цілої індустрії, що особливо небезпечно в період важких переговорів між урядами Канади, Мексики і США. “Немає ніяких наукових доказів, що вказують на необхідність знизити роль молока в здоровому харчуванні людини”, – заявили фермери.

Споживання молока в Канаді знижується з 2009 року, такі дані наводять офіційні служби статистики Канади, популярність рослинних альтернатив продукту, навпаки, зростає.

milknews.ru

Останні новини: