Закупівельна ціна на молоко зміцнюється

Як і очікувалося, з початку серпня в Україні пройшла хвиля зміцнення закупівельних цін на молоко. У порівнянні з липнем молоко сировина подорожчало на 25 копійок. – ІНФАГРО

Драйвером зміни вартості сирого молоока в даний момент є внутрішній ринок. Експортери поки що не можуть похвалитися високими цінами. Поки пропозиція молока ще знаходиться на більш-менш високому рівні і є бажання увійти в вересень з перевагами на полиці, українські виробники свіжих молочних продуктів і сировари вирішили масово піти в «акції». Таким чином, виробничі потреби переробників у сировині за останні тижні помітно зросли, що на тлі сезонного зниження виробництва сирого молока викликало деякий його дефіцит на ринку (особливо це стосується якісної сировини).

Офіційна статистика виробництва молока, на жаль, підтверджує побоювання. Як і в червні, через складні погодні умови липневий показник поступається липню минулого року (-2,3%). При цьому виробництво сировини в категорії сільгосппідприємств знизилося на 3,0% до липня 2017 року.

Загальне виробництво молока в Україні за сім місяців склало 6,0 млн. тонн, що на 2% менше аналогічного періоду минулого року.

ІНФАГРО

Останні новини: