У 2022 році Китай обійде США і стане найбільшим молочним ринком світу

image

За даними Euromonitor International у 2022 році Китай випередить США за розміром молочного ринку, у той час як Індія посяде 4 місце.

Американці почали пити менше молока та з обережністю відносяться до молочних напоїв з наповнювачами, вважаючи, що вони містять забагато цукру. В Китаї ж зростає попит на йогурти і це, на думку аналітиків, дасть можливість країні стати найбільшим молочним ринком світу у 2022 році.

image

“Список країн молочних важковаговиків, які разом дають дві третини світових продажів молочних продуктів, залишиться тим же протягом десятиріччя 2012-2022”, – говорить Пінар Хосафчі, аналітик харчового ринку Euromonitor International. “Однак, 5 країн змінять свої позиції на ринку, і це обумовлено змінами в попиті”.

Китайська Yili, провідна компанія з виробництва йогуртів в країні, оголосила про свої амбітні плани, в тому числі і про придбання компанії Guiyang Sanny Dairy, побудову заводу з виробництва дитячого харчування в Новій Зеландії, кооперацію з італійською Sterligarda Alimenti по імпорту молока, а також і будівництво разом з американським кооперативом Dairy Farmers of America переробного заводу потужністю 80000 тонн сухого молока в Канзасі.

Зараз за розміром молочного ринку список топ 10 країн виглядає так:

1. США
2. Китай
3. Бразилія
4. Японія
5. Росія
6. Німеччина
7. Франція
8. Індія
9. Великобританія
10. Мексика

ІНФАГРО за матеріалом Dairy Reporter

Останні новини: