Україна: на ринку сироватки майже без змін

powder-02

Травневі прогнози трейдерів про те, що Китай не буде далі збільшувати ціни на сироватку, а переключиться на СЗМ, не справдилися.  – ІНФАГРО

Як тільки внутрішні ціни в Україні зросли вище експортних, трейдери одразу стали більш поступливими і погодилися збільшити ціну відразу на кілька десятків доларів. Оператори говорять про те, що дехто з них вже готовий збільшити ціну на українську демінералізовану сироватку для Китаю до 850 USD/т. Правда, деякі оператори вже почали просити в імпортерів 900 USD/т, посилаючись на ціни внутрішнього попиту.

На внутрішньому ринку за хорошу сироватку зараз вже платять близько 27000 грн/т. Хоча поки що можна придбати товар і дешевше, по 26000 грн/т. Не виключено, що ціни на сироватку найближчим часом ще зміцняться. Правда, зростання навряд чи буде відчутним, пропозиція товару особливо не знизиться. Тим більше, що трейдери знову почнуть аргументувати небажання збільшувати ціни на український товар можливістю придбання здешевілого американського товару.

Експорт сироватки, швидше за все, кардинально не зміниться. Як і у попередні місяці, в червні буде продано до 3 тис. тонн. Як завжди, половину експортного обсягу заберуть для Китаю. Рейтинг провідних експортерів також не зміниться.

ІНФАГРО

Останні новини: