Росія збирається продовжити продуктове ембарго до кінця 2017

food-embargo724

Уряд РФ має намір продовжити продуктове ембарго до кінця 2017 року, в тому числі щодо України.  Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це прем’єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв повідомив на зустрічі з членами бюро правління Російського союзу промисловців і підприємців.

“Я доручив підготувати пропозиції щодо продовження відповідних заходів не на рік, а до кінця 2017 року. Буде, відповідно, підготовлено звернення до президента і оформлені необхідні рішення для постанови уряду”, – сказав Медведєв.

За його словами, російські виробники неодноразово виступали за збереження продовольчого ембарго на аграрні товари і сільгосптовари з країн, які ввели санкції проти РФ або згодом до них приєдналися.

Медведєв заявив, що ті, хто займається сільськогосподарським бізнесом, отримають більш тривалий і більш дальній горизонт планування своїх інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, влітку 2014 року Євросоюз, а також США, Канада, Японія та ряд інших країн оголосили про нові санкції щодо осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні. Перший етап санкцій був введений ще в березні – після анексії Росією українського Криму.

7 серпня 2014 року російська влада оголосила про заборону поставок ряду продовольчих товарів з країн, які ввели або підтримали санкції проти РФ. Серед держав, які потрапили під дію російських санкцій: США, країни ЄС, Канада, Австралія, Норвегія, Швейцарія, Японія.

Пізніше президент РФ Володимир Путін заявив про підписання указу про продовження на рік заходів у відповідь на санкції Заходу. Заборона на ввезення таких продуктів діє до 5 серпня 2016 року. Також Путін підписав указ про знищення ввезених на територію РФ продуктів, які потрапили під ембарго.

29 липня сайт Євросоюзу повідомив, що Чорногорія, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія та Україна підтримали продовжені економічні санкції ЄС проти РФ.

13 серпня РФ розширила продовольче ембарго на Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн і «на особливих умовах» – на Україну. Це рішення набрало чинності 1 січня 2016 року.

УНІАН

Останні новини: