FrieslandCampina концентрує виробництво масла на заводі в Лохемі

Керівництво голландської молочної компанії FrieslandCampina вирішило перенести виробництво вершкового масла на завод у Лохем. 

В результаті виробничі потужності в Гертоґенбосі будуть закриті назавжди, а потужності в Lochem будуть розширені.  Це рішення є прямим наслідком зростання попиту на вершкову продукцію на ринку громадського харчування», — пояснює керівництво ФрісландКампіна.  Як наслідок, для виробництва масла стає менше вершків, створюється структурний надлишок потужностей у виробництві масла.

Тому було прийнято рішення об’єднати все виробництво масла на заводі в Лохемі, що дозволить краще використовувати мережу виробництва масла.  Поєднання виробництва вершкового масла та сухого молока з виробництвом вершкового масла в Lochem підвищить ефективність виробництва.  Крім того, в Лохемі буде побудований новий екологічний маслоробний завод, що значно скоротить викиди CO2.

Роель ван Нербос, президент FrieslandCampina Food & Beverage, прокоментував: «Ми усвідомлюємо, що це рішення знаменує кінець нашої присутності в Гертоґенбосі протягом десятиліть, і що це прощання стане емоційним моментом для багатьох співробітників.  Звичайно, ми підтримаємо їх у пошуку нової роботи у Фрісландії та за її межами.

Реконструкція виробничого цеху в Лохемі триватиме близько двох років.  Очікується, що розширення заводу створить 27 нових робочих місць.  Завод у Гертоґенбосі закриється в середині 2025 року, що призведе до втрати майже 90 робочих місць.  Постраждалі працівники та профспілки поінформовані про рішення керівництва.

ІНФАГРО за матеріалом forummleczarskie.com

Останні новини: