Ціни на молочні продукти зростають, обсяги на аукціоні GDT збільшуються

Світові ціни на молоко зросли, тоді як обсяги продажів на другому в цьому місяці аукціоні Global Dairy Trade збільшилися.

Індекс цін GDT піднявся на 1,9 відсотка за середньої ціни продажу 4287 доларів за тонну на аукціоні, що відбувся 16 листопада. За даними GDT, на попередньому аукціоні індекс зріс на 4,3%. Загалом на останньому аукціоні було продано 30 397 тонн, що на 1,6 відсотка більше ніж на попередньому, повідомляється на сайті аукціонного майданчика.

Результати аукціону можуть вплинути на курс новозеландського долара, оскільки молочний сектор виробляє понад 7 відсотків внутрішнього валового продукту країни.

Новозеландський молочний кооператив, яким володіє близько 10 500 фермерів, контролює майже третину світової торгівлі молочними продуктами. GDT Events належить новозеландській Fonterra Co-operative Group Ltd, але працює незалежно від молочного гіганта. Компанія CRA International Inc., зареєстрована у США, є торговим менеджером на аукціоні Global Dairy Trade, що проводиться двічі на місяць.

Результати торгів 16 листопада – на сайті GDT Events: www.globaldairytrade.info

nasdaq.com

Останні новини: