Катар ділиться досвідом молочного виробництва в Україні

Компанія, яка колись перевозила корів із США до пустель Перської затоки, зараз використовує свій досвід для виробництва молока в Україні.

Baladna, найбільша сільськогосподарська фірма Катару, має намір побудувати і утримувати ферму на 10 000 молочних корів у країні Східної Європи, сказав її виконавчий директор в інтерв’ю.

Цей крок є результатом аналогічної угоди з державною компанією в Малайзії, де Baladna також має намір утримувати стадо у 10000 голів і виробляти 1 мільйон тонн молока на рік.

Європейські та азіатські плани показують, як політика продовольчої безпеки може відкрити шлях до глобальної експансії.  Коли в 2017 році сусіди Катару несподівано перервали зв’язки з ним у рамках політичної суперечки, мешканці кинулися в продуктові магазини, побоюючись, що їм загрожує брак продовольства.  У міру того, як криза поширилася на наступний рік – Саудівська Аравія закрила єдиний сухопутний кордон Катару і не дозволила йому імпортувати продовольство з королівства – Баладна розпочала використовувати свій швидкісний авіатранспорт.

Зараз амбіції компанії виходять за межі Катару, де вона має понад 20 000 худоби і контролює 86% ринку свіжого молока.  Подальше розширення місцевої компанії Baladna, ринкова вартість якої становить 838 мільйонів доларів, обмежена невеликим населенням Катару – 2,6 мільйона чоловік.

“Незважаючи на те, що ми відчуваємо, що в Катарі є все, що потрібно для розвитку, ми також дивимось на речі з точки зору майбутнього зростання”, – сказав генеральний директор Піт Іларідес.

За його словами, підприємства в Україні та Малайзії в основному мають на меті забезпечити свої місцеві ринки.

ІНФАГРО за матеріалами bloomberg.com

Останні новини: