Мінагрополітики розробляє програму збільшення виробництва молока


Міністерство аграрної політики і продовольства розробляє програму розвитку галузі тваринництва та ставить перед собою мету наростити щорічне виробництво молока.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Роман Лещенко, передає Асоціація виробників молока.

«Ми зараз розробляємо відповідну програму, і коли вийдемо на фінальний варіант, представимо наше бачення розвитку молочної галузі. Сьогодні у нас є чітке розуміння, що нам потрібно вийти на виробництво 6 млн т молока в промисловому секторі і 2 млн т – в секторі малих сімейних ферм. При системних інвестиціях в п’ятирічному циклі ми можемо розгорнути цю всю парадигму, відійти від імпорту і розвивати внутрішнього виробника», – сказав Лещенко.

Він також уточнив, що Мінагрополітики розглядає питання введення додаткових захисних мит по окремих групах товарів молочної галузі, в першу чергу по сирній продукції.

«Ми проводимо відповідні розслідування, дивимося аналітику, але я хочу сказати, що ми точно будемо захищати свій ринок. Особливо гостро це стосується сирної продукції, імпорт якої зростає в геометричній прогресії. У нас протягом січня-квітня цього року імпортовано сирної продукції на 120 млн грн, це при тому, що в минулому році станом на даний момент імпорт становив 90 млн грн.

Існує недобросовісна конкуренція і ми цілком серйозно розглядаємо питання захисних мит для нашої молочної галузі. Не по всій групі товарів, а по окремих. В першу чергу мова йде про сирну продукцію», – уточнив Лещенко.

agroportal.ua

Останні новини: